Autofirst Johan Meure, Purmerend

Autobedrijf Johan Meure werd MPM Oliespecialist eind 2017. Het bedrijf werkt met 8 monteurs. Het bedrijf is gestart in 1984 en uitgegroeid tot full service Auto First garage. Autobedrijf Meure koos voor MPM na lange tijd Castrol te hebben gebruikt.

Autobedrijf Johan Meure koos voor MPM vanwege de gunstige prijzen en het gemak van beschikbaarheid via de grossier. Maar het grootste voordeel werd ervaren in de breedte van het pakket. Zo hadden ze vorige week een Maserati op de brug. De vloeistoffen hiervoor heeft hun grossier dan gewoon op de plank staan en worden ook nog eens 8 maal per dag geleverd. “Dus we grijpen nooit mis”, zegt Richard Reynhout After Sales Manager.


Waarom MPM Oliespecialist? “Als trouwe MPM klant was dit een logische stap. Als MPM Oliespecialist zien wij als voordeel dat we via DE OlIESPECIALIST Nieuwsbrief op de hoogte gehouden worden van de nieuwe producten en ontwikkelingen. Op Workshop 1 werd het ons echt duidelijk dat MPM enkel met origineel goedgekeurde producten werkt en was het plaatje van het MPM systeem compleet”.

Bij Johan Meure gaan wekelijks behoorlijk wat literflessen MPM olie over de toonbank. Hoe komt het dat jullie hier zo succesvol in zijn? Richard geeft aan dat ze een checklist hebben, die ze van te voren doornemen met de klant met vragen als: ‘mogen we uw ruitensproeier vloeistof bijvullen, wilt u een literfles olie voor onderweg, etc.’

“Optimale service is voor ons zeer belangrijk. Er is niks vervelender dan een klant, die langs de snelweg staat en niet de juiste olie kan vinden bij de benzinepomp”.

Toekomst? Johan Meure gaat elk half jaar een update MPM wagenparkanalyse laten uitvoeren en op zijn ingekochte vloeistoffen. “Het wagenpark wijzigt nu zo snel, dat wij zeker niet willen misgrijpen op veelvoorkomende producten”. Met 35 doorgangen per dag, hebben zij hun eigen olievoorraad op advies van MPM volledig afgestemd op het wagenpark en deze omloopsnelheid. De minder courante types gaan in een 20 literrek en de rest, circa 40 %, altijd mee met de bestelling.

De Oliespecialist #2 Oliespecialist in beeld

Oliespecialist nieuws

Sluiten