Werken bij MPM

Supply Chain & Procurement Manager, Delft

MPM is een ambitieuze en sterk internationaal groeiende b2b onderneming gevestigd in Delft, met een geschiedenis van meer dan 25 jaar onafgebroken groei. Wij komen graag in contact met een proactieve Manager, die eindverantwoordelijk wordt voor de gehele Supply Chain en alle bijbehorende operationele activiteiten.

MPM is een gespecialiseerde leverancier van oliën en vloeistoffen voor vooral de automotive after market. Vanuit twee productie locaties in Nederland en België worden klanten in meer dan 50 landen bediend. Het bedrijf is eind 2018 overgenomen door het Amerikaans beursgenoteerde bedrijf LKQ Corporate, de marktleider in Europa en US in de distributie van ‘automotive after market parts’. Binnen LKQ behoort MPM tot de Divisie ‘Components’ met nog diverse andere eigen merk bedrijven als Optimal (Duitsland), Era (Italie) en Vege (UK).

Binnen de LKQ organisatie, met vestigingen in geheel Europa en meer dan 25.000 werknemers, bestaan op termijn ook zeker (internationale) loopbaan mogelijkheden. MPM kent een informele, hands on, professionele en resultaat gerichte cultuur.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Formuleren en opstellen van een lange termijn (jaar) plan gericht op o.a. allocatie van productie en afvullijnen, benodigde middelen, capaciteitsplanning magazijn en de voorraadbesturing.
 • Beheren en verzorgen van de operationele productie en logistieke planning. Hierbij het optimaal inzetten van mensen en middelen om te streven naar een minimumvoorraad en realisatie van de Service Level Agreement met de klanten.
 • Inrichten, onderhouden en bewaken van het warehouse management systeem en de interfaces met ERP, de voorraad management parameters, gericht op minimale voorraad en een maximale leverbetrouwbaarheid.
 • Zorgdragen voor tijdige en juiste beschikbaarheid van grond- en hulpstoffen door adequate inkoopcontracten te bewaken en bestelfunctie uit te laten voeren.
 • Verzorgen van de periodieke rapportages, waaronder: aging- en deadstock, voorraadverschillen, forecast accuracy, fulfillment/open orders en performance van leveranciers.
 • Initieert en neemt deel van verschillende overleg- en besluitvorming structuren, zoals: MT operations, dag start, het S&OP overleg etc.
 • Voortdurend verbeteren en optimaliseren van de eigen organisatie (mensen) en werkprocessen in de groei. In deze functie stuur/coach je een drietal mensen, te weten twee productie planner en een inkoper. Je rapporteert in deze functie aan de Manager Operations en treedt waar nodig op als 2e man binnen de afdeling operations.

Functie-eisen:
Als geschikte kandidaat heb je een relevante WO opleiding (bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, ICT, Logistiek, Economie, Supply Chain Management of vergelijkbaar). Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring in een high performance omgeving en aantoonbare ervaring met het professionaliseren van supply chain processen en mensen binnen een organisatie. Kennis van en ervaring met afvul processen, Just in Time en internationale distributie of jezelf dit snel eigen kunnen maken is noodzakelijk. Je hebt een goede beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse taal.

Je bent een stevige ervaren team player en ‘people manager’. Je bent resultaat- en relatie gericht. De groei kansen van het bedrijf zijn zeer realistisch, dit vergt een gedreven team dat plezier haalt uit ontwikkeling en resultaat boeken.

Deze positie past zeer goed bij een ervaren manager, maar sluit ook zeker aan op een high potential (sociaal) intelligente professional, die toe is aan een eindverantwoordelijke rol (2e of 3e stap).

Persoonlijkheidseigenschappen:
Je bent analytisch, resultaat- en mensgericht, schakelt snel en kan goed overzicht houden en je bent in staat om maatregelen te nemen om bij te sturen. Je staat open voor anderen en kunt goed samenwerken in een klant- en kwaliteitsgerichte omgeving. Je snapt het belang van commercie en lange termijn klant relaties. Je haalt dagelijks het beste uit je team en kunt goed en efficiënt delegeren. Het spreekt je aan om je team te ontwikkelen, zodanig dat efficiency, effectiviteit en doelen worden bereikt in vertrouwen en met plezier. Je bent eigenzinnig, maar niet eigenwijs en vindt het waardevol om bij een snel groeiend bedrijf een duidelijke bijdrage te leveren aan het succes vanuit jouw persoonlijke rol en team.

Arbeidsvoorwaarden:
MPM Oil Company B.V. biedt uitstekende primaire en secundaire voorwaarden. Vast inkomen en bonus, goede pensioenregeling, minimaal 25 vakantiedagen en (internationale) doorgroeimogelijkheden binnen de groep.

Interesse?
Voor vragen over deze functie neem dan gerust contact op met de heer Remco Boeters of stuur direct jouw CV. Graag ontmoeten wij jou.

Senior Business Application Specialist, LKQ Europe

Role overview:

The European Senior Business Application Specialist will be responsible for the provision of IT solutions to the European Components business (formerly known as Private Label). The Senior Business Application Specialist will identify the business needs, proposing solutions, coordinate and supervise the delivery and ongoing maintenance of the solutions.

The Senior Business Application Specialist will work with a team for the design, planning, and maintenance of the business applications.

Key responsibilities:

 • Gaining a deep understanding of the private label industry business, processes, and strategy
 • Understanding and analysing business requirements concerning Components change and initiatives, within the Enterprise functional area and carry out Fit Gap analysis, to Target Operating Model for the Components business
 • Ensuring effective technical co-design of solutions (together with other relevant LKQ Europe IT departments) for all change initiatives
 • Leading and managing a team of specialists dedicated to design, planning and maintenance of the Components business applications
 • Ensuring the provision of necessary training with regard to new/existing functionality of the Components business IT systems
 • Ensuring the provision of 2nd and 3rd level support for resolving issues related to the Components business IT systems
 • Ensuring compliance with IT Security & Compliance, Enterprise IT Architecture and other effective standards and policies

Key and desired skills:

 • Broad IT experience across multiple functions of Enterprise IT system (ERP preferable)
 • Project based experience of the management and deliver IT solutions
 • Team-working capabilities and management experience (~2-5 staff)
 • Fluent English and German speaking, understanding and written skills. Dutch speaking would be desirable
 • Excellent communication skills within both written and oral presentation capabilities
 • High flexibility & resilience, capable of working under pressure
 • Demonstrated analytics and structured working methods
 • ERP AX 2009/2012 knowledge
 • Knowledge in SCM and Planning process

Key stakeholders:

 • Components IT Director
 • Components functional leaders

Key details:

Permanent / Interim: Permanent
Location: Germany / Netherlands
Reporting to: Components Head of Enterprise Application & BI
Apply to:

(Senior) QHSE Advisor

Over MPM:

MPM is een ambitieuze en sterk internationaal groeiende b2b onderneming in de regio Rotterdam, met een geschiedenis van meer dan 25 jaar onafgebroken groei. Wij komen graag in contact met een proactieve (high potential) Specialist, die verantwoordelijk wordt voor het brede werkveld van Quality, Safety, Health en Environment (QHSE).

MPM is een gespecialiseerde leverancier van oliën en vloeistoffen voor vooral de automotive after market. Vanuit twee productie locaties in Nederland en België worden klanten in meer dan 50 landen bediend. Het bedrijf is eind 2018 overgenomen door het Amerikaans beursgenoteerde bedrijf LKQ Corporate, de marktleider in Europa en US in de distributie van ‘automotive after market parts’. Binnen LKQ behoort MPM tot de Divisie ‘Components’ met nog diverse andere eigen merk bedrijven als Optimal (Duitsland), Era (Italie) en Vege (UK).

Binnen de LKQ organisatie, met vestigingen in geheel Europa en meer dan 25.000 werknemers, bestaan op termijn ook zeker (internationale) loopbaan mogelijkheden. MPM kent een informele, hands on, professionele en resultaat gerichte cultuur.

Over QHSE

Quality, Health, Safety en Environment zijn een belangrijk onderdeel binnen MPM om alle activiteiten veilig en volgens onze strenge kwaliteitseisen te laten verlopen.

In deze functie ben jij (mede)verantwoordelijk voor alle werkzaamheden op het gebied van QHSE. In deze functie rapporteer je aan de Manager TPM & QHSE.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit het maken en updaten van veiligheidsinformatiebladen, registraties bij o.a. ECHA, kwaliteit- en veiligheidsaudits in de fabriek en bij toeleveranciers, het ISO 9001 management systeem actueel houden en het updaten en aanbrengen van verbeteringen in de MPM Standard Operating Procedures. Ook de taak van ‘preventie medewerker’ ligt in deze functie. In het team zijn 2 collega’s die als back-up in de QHSE taken fungeren.

Wie zoeken wij?

Sta jij het liefst zowel met de voeten op de werkvloer als ben jij betrokken bij voortdurende opvolging en toepassing van interne en externe regelgeving dan zoeken wij jou.

Jij bent nieuwsgierig, analytisch en zorgvuldig, maar tegelijk geen ‘kamer geleerde’. Jij kunt met jouw vriendelijke, maar duidelijke optreden samen met de collega’s verbeteringen realiseren.

MPM zoekt een ervaren QHSE specialist of de jonge(re) ambitieuze, gedreven en slimme starter. De verantwoordelijkheden in de functie passen wij hierop aan.

Functie-eisen

 • Een afgeronde opleiding op (technisch/bedrijfskundig/logistiek) Hbo-niveau aangevuld met een opleiding veiligheidskundige en/ of KAM-coördinator.
 • Relevante werkervaring in het QHSE werkgebied of KAM medewerker, bij voorkeur binnen een productiebedrijf in de chemie, van minimaal 7 jaar.
 • Uitgebreide kennis van ISO 9001, PGS15, EU REACH, GHS, CLP en ADR.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschift, Duitse taal is een pre.
 • Je bent onderzoekend en communicatief, werkt gestructureerd, kunt prioriteiten stellen, bent resultaatgericht en tegelijk voldoende flexibel.
 • Je bent zelfstandig, accuraat, verantwoordelijk en snapt de spanning, die commercie altijd kent.

Functie-eisen

MPM biedt uitstekende primaire en secundaire voorwaarden, een goede pensioenregeling, minimaal 25 vakantiedagen en (internationale) samenwerking en doorgroeimogelijkheden binnen de Groep.

Interesse?

Voor vragen over deze functie neem dan gerust contact op met de heer ing. Pieter-Dave Boekel Manager Technical Product Management & QHSE of met mevrouw Evelien Kootstra of stuur direct jouw CV aan beide personen. Graag ontmoeten wij jou.

Sluiten