Eerste week van het Dakar Rally Team Coronel

Tim en Tom Coronel hebben de eerste week van de Dakar Rally achter de rug. De Century CR6 voorzien van MPM producten doet het fantastisch. Geen piepje, geen kraakje, precies wat de mannen willen.

De eerste etappe was vooral op het gebied van navigatie erg pittig. Ook Tim en Tom Coronel moesten hun weg nog zoeken. Gelukkig konden zij dankzij de helikopter het parcours terugvinden. De tweede etappe was heel mooi. “Alles zat erin: soms best tricky duinen, maar ook mooie rechte stukken waarop je plankgas kon.” Ondanks de hevige regen hadden Tim en Tom het tempo in de derde etappe te pakken. De Century CR6 bereikte ongeschonden de finish, waar bleek dat de broers slechts 25 minuten hadden toegegeven op etappewinnaar Carlos Sainz.

De vierde etappe was niet alleen de langste etappe, maar ook bijzonder gevarieerd. In het eerste deel was het parcours erg snel en met gevaarlijke sprongen. In het tweede deel van de etappe moest het team Coronel een paar flinke hoge duinen trotseren. “Dat was best gaaf”, vond Tom. De vijfde etappe was weer een prima dag, met de 26ste tijd na 395 kilometer voor de broers Coronel. “Toch was er wel een momentje waarop het even helemaal mis dreigde te gaan”, erkende Tom Coronel. “Een moment dat ik dacht ‘daar gaan we, nu is het over’. We gleden uit een bocht en klapten hard op een bult kamelengras. De auto werd gelanceerd, maakten een sprong van zeker 15 meter en landden op de neus. Het ging gelukkig net goed.”

Nog nooit hebben Tim en Tom Coronel er in de Dakar Rally zo goed voor gestaan als nu. In de laatste etappe voor de rustdag eindigden zij als zestiende in het algemeen klassement.

Dakar Rally MPM Racing MPM Sports

MPM Sports

Sluiten