MPM Dr. Power stage V sluit topseizoen in stijl af

Zele, België, 14 september 2013 - MPM Dr. Power stage V heeft bij zijn eerste optreden op een Europees Kampioenschap uitstekend gepresteerd. In het Belgische Zele eindigde de BMW/Ford-combinatie tussen de beste Europese teams op een keurige zesde plaats. Daarmee sloot MPM Dr. Power stage V een topseizoen waarin een wedstrijd werd gewonnen, regelmatig een podiumpositie werd gescoord en beslag werd gelegd op de vijfde plaats in het Nederlands Kampioenschap, op gepaste wijze af.

Een week na de laatste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap stond in het Belgische Zele het Europees Kampioenschap op het programma. Voor het eerst had MPM Dr. Power stage V zich voor deze prestigieuze titelstrijd geplaatst en dus keek Pullingteam Admiraal reikhalzend uit naar deze krachtmeting. Nadat alle landen en rijders aan het publiek waren voorgesteld, mocht eerst de Super Stock klasse de baan op. Gezien de slechte weersomstandigheden en het trage verloop van de wedstrijd, besloot de wedstrijdleiding om de Two Wheel Drive klasse volgens het floating-finish principe te laten verrijden. Voor iedereen dus maar één kans om de optimale score neer te zetten. Na twee proefruns van Heart 2 Beat en Team-XL stond de sleepwagen goed afgesteld en begon de officiële wedstrijd. De spanning hing in de lucht. Als eerste mocht de Dominator uit Frankrijk voor de sleepwagen plaatsnemen en zette een afstand van 65,24 meter neer. Daarna was het de beurt aan MPM Dr. Power stage V voor het laatste optreden van het seizoen. Nadat de ketting strak stond en de groene vlag wapperde, kwam de Ford tot leven en ging op jacht naar een verre afstand. De fans van Pullingteam Admiraal zwaaiden met MPM-vlaggen en maakten zo de sfeer compleet. Bij 104,22 meter kwam de fraaie en gebalanceerde run van MPM Dr. Power stage V tot een einde. Vervolgens was het afwachten wat de concurrentie zou gaan doen. Al spoedig bleek de afstand niet voldoende voor het podium. De Intertechno Predator kwam tot 108,29 meter en pakte daarmee de 3e plaats. Daarna volgde JLM No Illusion met wellicht de mooiste run van het hele seizoen, waarbij Linda Jonkman pas kon worden gestopt bij 122,93 meter! De Heart 2 Beat kwam met 106,80 meter net te kort en werd 4e. Team-XL perste alles uit het blok en haalde met 105,97 meter een 5e plaats, maar zag wel de blower loskomen van de motor. Als laatste was de Sledge Hammer aan de beurt en op zeven cilinders werd toch een afstand van 110,33 meter bereikt. Omdat besloten was de twee teams die boven de 110 meter waren gekomen in een Super Finale om de Europese titel te laten strijden, moesten JLM No Illusion en de Sledge Hammer nog een keer voor de sleepwagen plaatsnemen. Deze tweestrijd werd in het voordeel van Sledge Hammer beslist en die combinatie mag zich dus Europees Kampioen 2013 noemen! MPM Dr. Power stage V feliciteert hierbij uiteraard alle winnaars! MPM Dr. Power stage V kan terugkijken op een fantastisch seizoen. Nadat vorig jaar, na een op z'n zachtst gezegd 'tegenvallend' seizoen, alle moed bij elkaar geraapt moest worden, werd 2013 gestart onder het motto van 'slechter kan niet'. Het nieuwe smeersysteem in de motor wierp echter meteen zijn vruchten af en zo won MPM Dr. Power stage V een wedstrijd, stond diverse keren op het podium, werd ondanks het missen van één wedstrijd vijfde in het Nederlands Kampioenschap en zesde bij het eerste optreden op het Europees Kampioenschap. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van alle sponsors van MPM Dr. Power stage V, die elk op hun eigen manier een bijdrage hebben geleverd aan dit succesvolle seizoen. Daarvan wil Pullingteam Admiraal er twee even apart noemen. Teamlid en sponsor Willem-Jan Jelier van Stukadoors en Afbouwbedrijf Jelier voor het hele jaar door gebruik mogen maken van zijn luxe bedrijfsbus en natuurlijk MPM International Oil Company voor de inzet en geboden mogelijkheden. Het team denkt hierbij ook aan de goede verzorging tijdens de wedstrijd in Made en alle andere middelen die door MPM ter beschikking zijn gesteld! Nogmaals dank aan alle sponsors voor hun inzet en vertrouwen. Pullingteam Admiraal en MPM Dr. Power stage V hopen een waardig ambassadeur te zijn geweest. Ook in het komende seizoen hoopt het team dit voort te zetten!