Podium voor MPM Dr. Power stage V in Putten

Putten, 11 juli 2015 - MPM Dr. Power stage V heeft in Putten bij de prestigieuze Beachpull in de Two Wheel Drive klasse met een derde plaats een podium gescoord. Met een afstand van 105 meter plaatste MPM Dr. Power stage V zich voor de finale, om daarin vervolgens met een afstand van 96 meter de derde plaats voor zich op te eisen. Een mooi resultaat nadat het team de wedstrijd in Eext door de in Made opgelopen schade had moeten missen.

De in Made opgelopen schade aan de motor bleek zodanig groot, dat deelname in Eext er voor MPM Dr. Power stage V niet in zat. Nadat er twee nieuwe cilinderbussen in het blok waren geplaatst, kon er in Putten tijdens de traditionele Beachpull wel weer van start worden gegaan. In het begin van de avond mocht de eerste Two Wheel Drive voor de Keep Moving Orange sleepwagen plaatsnemen. In totaal kwamen er in Putten zeven combinaties aan de start. De sleepwagen bleek niet zo zwaar afgesteld te staan, want alle combinaties passeerden de 100 meterlijn. Slechts drie lukte het om voorbij de 110 meter te komen. MPM Dr. Power stage V was met 105 meter ‘best of the rest’ en plaatste zich daarmee ook voor de finale. En dat alles met een tam afgestelde motor om daardoor het zo goed als uitgewerkte acht jaar oude onderblok te ontzien. Gelukkig bleek alles na de run in orde te zijn en dus werd de BMW/Ford-combinatie klaargezet voor de finale. De finale werd geopend door de Inter-Techno Predator. Die ging weliswaar met een flinke snelheid naar het einde van de baan, maar trok ook naar links. Zo rond de 100 meter gebeurde dan ook het onvermijdelijke en werd de witte krijtlijn overschreden. Vervolgens was het de beurt aan Sledge Hammer om het te proberen. Deze combinatie strandde rond de 100 meter. In een mooie poging hoefde MPM Dr. Power stage V maar vier meter toe te geven op Sledge Hammer en verzekerde zich met een knappe 96 meter van de derde plek. Thuisrijder Heart 2 Beat reed namelijk met 107 meter ruim voorbij de afstand van Sledge Hammer en pakte daarmee de overwinning. Door deze uitslag is het nu met nog drie wedstrijden te gaan ongemeen spannend in de Two Wheel Drive klasse. Inter-Techno Predator, Sledge Hammer en Heart 2 Beat staan met 95 punten op een gedeelde eerste plek. De nummer vier, CL Coating No Illusion, staat op 87 punten. MPM Dr. Power stage V staat ondanks een gemiste wedstrijd met 74 punten op de zesde plaats, op slechts twee punten van de vijfde positie. Er kan dus nog een plaatsje gewonnen worden in het klassement. De komende weken gaat het team de auto weer klaarmaken voor de volgende wedstrijd, die voor 1 augustus in Lochem op de kalender staat.