Shayne Pattynama verbindt zich aan de Witte Leeuwen

Telstar heeft overeenstemming bereikt met Shayne Pattynama (20) over een contract. Eerder vandaag ondertekende de linker vleugelverdediger een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen bij de Witte Leeuwen. Pattynama komt transfervrij over van FC Utrecht.

Technisch directeur Piet Buter ziet het potentieel in nieuwe aanwinst Pattynama. “Met Shayne halen we een jonge speler binnen met veel potentie. Wij hebben hem aan het werk gezien en zien zijn potentieel om van toegevoegde waarde te zijn voor Telstar. (..) Met zijn opleiding bij Ajax en FC Utrecht heeft Shayne een stabiele basis om van daaruit verder te groeien. Het is nu aan Shayne om zich in de voorbereiding te bewijzen en een plek te veroveren.”

De uit Lelystad afkomstige Pattynama startte zijn voetballoopbaan bij de amateurs van SV Lelystad’67. Al snel werd hij opgepikt door de jeugdopleiding van Ajax. In 2010 maakte Pattynama de overstap naar FC Utrecht waar hij de diverse jeugdelftallen doorliep. In 2017 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal namens Jong FC Utrecht. In het seizoen 2018/2019 maakte Pattynama 25 keer zijn opwachting namens Jong FC Utrecht. Hierin wist hij éénmaal tot scoren te komen.

MPM Sports Telstar

MPM Sports

Sluiten