Brandstofadditief: MPM Complete Diesel System Treatment

Brandstof additief: MPM Complete Diesel System Treatment, een bewezen product voor het perfect schoonhouden en reinigen van het diesel brandstofsysteem.

Wat doet MPM Complete Diesel Treatment?

MPM Complete Diesel System Treatment is een ongeëvenaard product om dieselbrandstof injectoren schoon te houden of te reinigen van reeds ontstane afzettingen. De huidige moderne dieselmotoren met common-rail injectiesystemen zijn meer gevoelig voor motor- en injectorafzettingen. Vervuilde injectoren leiden tot een verminderde doorstroming van de dieselbrandstof en tot onjuiste inspuitpatronen. Dit resulteert onder andere in een lager motorvermogen, een hoger brandstofverbruik, smeringsproblemen, ongewenste afzettingen en een toename van schadelijke uitlaatemissies. In (onafhankelijke) testen is aangetoond dat MPM Complete Diesel System beschikt over buitengewoon sterk reinigend en schoonhoudend vermogen. Ook voor brandstoffen waarin tot 10% bio-component is toegevoegd (momenteel is Nederland aan dieselbrandstof 7% bio-component toegevoegd; de zogenaamde B7 diesel).

Reinigingsprestaties:

In een internationale gestandaardiseerde test (de CEC F-98-8 DW-10; direct Injection, Common Rail Diesel Engine Nozzle Coking Test) is aangetoond dat de MPM Complete Diesel System Treatment reeds vervuilde injectoren reinigt tot het niveau van een nieuwe injector!

Motorvermogen bij 4000 tpm
Detailfoto: Injector voor gebruik Cleaner
Detailfoto: Injector na gebruik Cleaner
Motor draaiuren
 • Met MPM Diesel Treatment
 • Zonder MPM Diesel Treatment

Brandstofbesparing:

Praktijkproeven uitgevoerd met dieselauto’s met gebruik van het MPM Complete Diesel System Treatment hebben uitgewezen dat het brandstofverbruik afneemt en het vermogen toeneemt.


Brandstofbesparing Vermogen


Schoonhouden van injectoren:

MPM Complete Diesel System Treatment zorgt naast het reinigen van vervuilde injectoren er ook voor dat de injectoren schoon blijven. Kortom dat er geen nieuwe afzettingen worden gevormd in de zeer nauwe kanalen van de injectoren.

De moderne dieselbrandstof kent in vele landen een verplichte bijmenging met een bio component. Deze bijmenging is de laatste jaren steeds hoger geworden. Sinds deze stijging van de verplichte bijmenging, in Nederland bijvoorbeeld vaak gemaakt van afgewerkt frituurolie, worden duidelijk meer vervuilingen/afzettingen op injectoren vastgesteld. Dit leidt tot diverse problemen.

MPM Complete Diesel System Treatment helpt voorkomen dat er afzettingen gevormd worden indien toegevoegd aan de dieselbrandstof waarin tot 10% bio-component is toegevoegd.

Bescherming tegen corrosie:

MPM Complete Diesel System Treatment bevat een corrosie ‘inhibitor’. Dit is een bestanddeel waardoor metalen delen in het brandstofsysteem tegen corrosie worden beschermd door de vorming van een beschermlaag die de brandstof scheidt van de metalen delen.


Met MPM Diesel Treatment


Zonder MPM Diesel Treatment

Voor welke dieselmotoren geschikt?

MPM Complete Diesel System Treatment kan gebruikt worden in alle dieselinspuitsystemen, inclusief die met common-rail inspuitsystemen.

Voor technische vragen:

Neem contact op met MPM Technical Support.

Samengevat:

Moderne dieselmotoren zijn gevoelig voor de kwaliteit van de dieselbrandstof. De praktijk wijst uit dat de kwaliteit van de dieselbrandstof, door de tegenwoordig in de meeste landen verplichte bijmenging van een bio-component aan de diesel, risico oplevert voor de werking van het brandstofinspuitsysteem. Het is van groot belang dat de injectoren “schoon” blijven om een optimale brandstofverbranding te behouden. Vervuilde injectoren zijn de oorzaak van vele problemen zoals afzettingen, smeringsproblemen en onnodige uitstoot van schadelijke emissies. Naast het schoonhouden van de injectoren is het ook belangrijk corrosie in het brandstofsysteem te voorkomen. Het toevoegen van het MPM Complete Diesel System Treatment bij iedere onderhoudsbeurt aan de dieselbrandstof voorkomt onnodig vervuiling van de brandstofinjectoren, corrosie van het gehele brandstofsysteem en daarmee schade.

Tips voor in de werkplaats:

 • Huidige diesel (bio) brandstof levert hoger risico op vervuiling en schade aan het brandstofsysteem, vooral aan de injectoren.
 • Vervuilde of onjuist functioneren brandstofinjectoren kunnen de oorzaak zijn van vele problemen, voorbeelden:
  • slecht stationair lopen,
  • uitvallen van een cilinder,
  • slecht starten,
  • verhoogde uitstoot.
  • ernstige motorschade als gesmolten zuigers
 • Voeg bij iedere onderhoudsbeurt MPM Complete Diesel System Treatment aan de dieselbrandstof toe om problemen en schade te voorkomen.
OEM News
MPM OEM Newsletter #11 - CS · 868,21 KB
MPM OEM Newsletter #11 - DE · 858,84 KB
MPM OEM Newsletter #11 - EL · 942,02 KB
MPM OEM Newsletter #11 - EN · 835,52 KB
MPM OEM Newsletter #11 - EN-UK · 851,75 KB
MPM OEM Newsletter #11 - FR · 845,79 KB
MPM OEM Newsletter #11 - HU · 1,03 MB
MPM OEM Newsletter #11 - IT · 846,08 KB
MPM OEM Newsletter #11 - NL · 842,35 KB
MPM OEM Newsletter #11 - PL · 889 KB
MPM OEM Newsletter #11 - RO · 869,88 KB
MPM OEM Newsletter #11 - SK · 869,26 KB
MPM OEM Newsletter #11 - SR · 1,02 MB
MPM OEM Newsletter #11 - UK · 1.013,8 KB

MPM Nieuws

Sluiten